19 Nisan 2024

28 visiteurs en ce moment

100e anniverssaire de la république de Turquie

Türkçe

PKK Almanya’daki faaliyetlerini yogunlastirdi

Publié le | | Nombre de visite 523

Yazan: Azad Bori

Alman Ulusal Televizyon Kanali ARD’de, gectigimiz hafta icerisinde yayinlanan "Monitor" adli programda, teror orgutu PKK ve onun uzantisi olan PJAK’in Almanya’da yuruttugu illegal faaliyetler ele alindi.

Programda, “Alman Emniyet birimlerinin Teror orgutu PKK’nin Almanya’daki faaliyetlerine goz yumdugu ve orgute karsi ciddi bir mucadele yurutmedikleri, bu musamaha cercevesinde teror orgutu mensuplarinin rahat bir sekilde faaliyet gosterdikleri” belirtilerek, “Bu nedenle PKK gudumundeki orgut ve dernekleri us olarak kullanan orgut mensuplarinin, Alman polisinin herhangi bir mudahalesine maruz kalmayacaklarindan emin bir sekilde, Almanya’daki Kurtlere karsi her turlu baskiyi ve siddeti uyguladigi, emniyet birimlerince PKK’ya gosterilen bu musamahanin anlasilir, kabul edilebilir bir yaninin bulunmadigi,” ifade edildi.

“PKK’nin illegal faaliyetlerinden, kendilerine uyguladigi baskilardan rahatsizlik duyan Kurtlerin sikayetlerine ragmen Alman polisinin teror orgutune karsi herhangi bir onlem almadigina,” dikkat cekilen soz konusu programda, “Orgutun Almanya’da yasayan Kurt genclerini PKK saflarina cekmek icin yogun faaliyet yuruttugu, son olarak Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinin Langenfeld kentinde bulunan Sertan K. İsimli bir lise ogrencisinin Almanya’da faaliyet gosteren orgut mensuplari tarafindan ailesinden koparilarak, K.İrak’ta bulunan orgut kamplarina gonderildigi, ailesinin tum cabalarina ragmen Sertan’in akibetine iliskin bir bilgi alamadiklari,” belirtildi.

Teror orgutu PKK, orgute militan temin edilmesi kapsaminda tum Avrupa’da faaliyetlerini surdurmektedir. Ancak herhangi bir engelleme ile karsilasmayan orgut mensuplari, militan temini yonundeki faaliyetlerini Almanya’da yogunlastirmaktadir. Alman polisinin tavizkar tutumundan cesaret alan PKK mensuplari, son donemlerde Almanya’da yasayan cok sayida Kurt gencini baski, tehdit ve santaj yoluyla orgut saflarina cekmektedir.

Teror orgutu PKK tarafindan kacirilan genclerin aileleri, Alman guvenlik birimlerine basvurarak, cocuklarinin durumuna iliskin yardim talebinde bulunmakta, ancak Alman guvenlik birimleri ailelerin bu taleplerine karsi duyarsiz kalmaktadir. Soz konu aileler, Alman polisinin duyarsizligi ve teror orgutunce uygulanan baskilar nedeniyle bir sure sonra sikayetlerinden vazgecmektedir.

Alman guvenlik birimleri, PKK’nin Almanya sinirlari icerisinde teror eylemlerine basvurmasini engellemek amaciyla ya da bazi cikar hesaplari cercevesinde, teror orgutu mensuplarinin Almanya’daki illegal faaliyetlerine karsi gereken onlemleri almakta gecikmektedir. Almanya, gun gectikce daha fazla guclenen ve Almanya’daki bazi yan kurulus ve dernekleri vasitasiyla her turlu illegal faaliyeti organize eden teror orgutu PKK’ya karsi Fransa’dakine benzer bir tavir gelistirmeli ve biran once ciddi anlamda mucadele baslatmalidir. Aksi takdirde cok sayida PKK mensubunun barindigi ve rahat bir sekilde faaliyet gosterdigi Almanya’yi daha buyuk tehlikeler beklemektedir.


Lire également
Opération du MİT contre Fatma Sakana

Opération du MİT contre Fatma Sakana

16 février 2024

Décision concernant le PKK en Irak : la Turquie l'accueille favorablement

Décision concernant le PKK en Irak : la (...)

14 mars 2024

Soutenu par les États-Unis, le PKK/YPG continu de recruter des "enfants soldats"

Soutenu par les États-Unis, le PKK/YPG (...)

20 septembre 2023

L'attaque d'un drone turc tue 4 membres du PKK en irak

L’attaque d’un drone turc tue 4 membres du (...)

29 juillet 2023