19 Nisan 2024

224 visiteurs en ce moment

100e anniverssaire de la république de Turquie

Türkçe

    SİSTEM SORUNU, SİSTEM SORUNU, SİSTEM SORUNU PEKİ, NEDİR SİSTEM SORUNU?
    İNSAN ZİHNİ, bilgisayar programlanmasının, bir ALGORİTMANIN ÜRÜNÜ gibi düşünülebilir ama bu algoritmaları da yazan insan zihnidir elbette.
    Algoritma, bir sorunu çözebilmek icin, belirli bir amaca ulaşabilmek için, olmasını istediğimiz sonuca odaklanmak için izlenen ya da tasarlanan en akılcı olması gereken yol, zihinsel bir kurgu...
    ALGORİTMA, veriler/bilgi- koşullar/seçenekler/seçimlerle/kararların sonuçların/ (...)


    19 MAYIS SADECE BİR BAYRAM DEĞİL,

    19 MAYIS SADECE BİR BAYRAM DEĞİL,


    20 Mayıs 2021, yazan Engin

    19 MAYIS SADECE BİR BAYRAM DEĞİL, BAYRAMLARI HAK ETMEYİ ANIMSATMA RUHUNU YAŞATMA GÜNÜDÜR…
    19 Mayıs tarihi bana önce vatanıma sonra insanlığa olan görevlerimi hatırlatıyor.
    "Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. " M. KEMAL ATATÜRK Bu günlerde ‘Malta Sürgünleri’ adlı bir kitap (...)


    25 Nisan, ANZAK GÜNÜ

    25 Nisan, ANZAK GÜNÜ


    26 Nisan 2021, yazan Engin

    25 Nisan, ANZAK GÜNÜ ve ANZAK’LARIN GÖZÜYLE TÜRKLER “Türkler yakaladıkları askerlerimize olağanüstü iyi davrandılar” Avustralyalı Savaş muhabiri, Charles E.W.Bean
    25 Nisan 2021 Türklerin tarihi ile yüzleşmesini isteyen küresel güçler, savaşları çıkarıp, Osmanlı devleti sınırları içinde 650 yıl huzurlu bir şekilde yaşayan diğer milletleri birbirine düşürüp, sonuçta ölümlerin ve katliamların sebebinin kendileri olduğunu unutmayı tercih ederler. Türlü bahanelerle çıkardıkları savaşların (...)


    Dear Scott Morrison,

    Dear Scott Morrison,


    24 Nisan 2021, yazan Engin

    Dear Scott Morrison,
    23rd of April 2021
    Roxburgh Park- Melbourne/ İzmir – Turkey
    My name is Julia Gul Arslan (former founder and president of the Australian Gallipoli Friendship Association). I am writing to you in regards to my disappointment by the recent news regarding the Armenian and Kurdish allegations against Turkey, and their demands that you recognize those allegations.
    This is a shameful rewriting of history dating back a hundred years ago now.
    I am proud being a (...)


    Bu yıl da, SESSİZ SEDASIZ GEÇİŞTİRİLEN ZAFERDE ÇANAKKALE GEÇİLEMEDİ ama ..... İSTANBUL GEÇİLDİ!
    Julia Gül Arslan Araştırmacı
    18 Mart, 1915 Çanakkale deniz zaferimizin 106’ıncı yıldönümünde dahi savaşın geçtiği bölgenin civarındaki son gelişmeler hep birlikte düşünüldüğünde ortaya çıkan büyük resimdeki bulmacalar olağanüstüdür.
    ÇANAKKALE RUHUNUN devamını sağlamak, böyle eşine rastlanmaz zaferlerimizi ve şehitlerimizi, komutanlarımızı anmak, unutturmamak, minnet duygusunu yaşatmak, bu (...)


    18 Mart 1915, DENİZ ZAFERİMİZ kutlanır da neden KARA SAVAŞLARIMIZ kutlanmaz?
    Julia Gül Arslan Avustralya Gelibolu Dostluk Derneği Kurucu eski başkanı
    Avustralya ülkesine göçmen alırken iltica ve akrabalık bağı dışındakiler için ince eleyip sık dokuyor. Puanlama sistemi ile vatandaş alıyor. Çünkü ülkeye değer katacak, yük olmayacak ve katkı sağlayacak insan istiyor. 1988’de Avustralya’ya göçmen olarak yerleşmeden önce bana destekleyicilik yapan ağabeyim henüz Avustralya’ya yerleşmeden (...)