23 Nisan 2024

38 visiteurs en ce moment

100e anniverssaire de la république de Turquie

Türkçe

JAPONYA’DA TEROR ORGUTU PKK’YA MUSAMAHA YOK

Publié le | | Nombre de visite 659

Yazan: Azad Bori

Tokyo yakinlarindaki Saitama Eyaleti’nde yasadisi yollarla Japonya’da ikamet eden 8 PKK mensubu, Tokyo Metropolitan Kamu Guvenligi guçlerince tutuklandi. PKK mensuplarinin evlerinde yapilan aramalarda, teror orgutunun propagandasini içeren evrak, resim ve PKK sembolu bulunan posterler ele geçirildi.

Kamu Guvenligi yetkililerinin yaptigi sorusturma çerçevesinde yakalanan PKK uyelerinin, terorist eylemlere parasal yardim sagladiklari ve teror orgutu uyesi olduklari belirtildi. Japonya’da vizesiz olarak ikamet eden PKK uyeleri, savcilik tarafindan sorgulanmalarini muteakip, sinir disi edilmek uzere Goçmen Burosu’na teslim edildi.

PKK’ya dogrudan destek verdigi tespit edilen 8 kisinin, teror orgutunun Japonya’daki illegal faaliyetlerini yogunlastirmak amaciyla daha fazla sayida PKK mensubunu bolgeye getirme ihtimalini goz onune alan emniyet guçleri, Goçmen Burosu yetkililerinden Japonya’ya giris yapan kisilere karsi daha dikkatli olunmasini istedi.

Kamu Guvenligi yetkilileri yaptiklari açiklamada, teror orgutu PKK’nin Turkiye ve Avrupa’da gerçeklestirdigi terorist faaliyetleri hakkinda bilgi sahibi olduklarini belirterek, teror orgutunun Japonya’da orgutsel faaliyet gostermesine musaade etmeyeceklerini dile getirdi.

Soz konusu yetkililer, Japon emniyet guçlerinin teror orgutu PKK ile baglantisi olabilecek sahislara karsi da ozel onlem aldigini, diger ulkelerden Japonya’ya gelecek olan sahislarin ulkeye kabul edilmeden once durumlarinin dikkatle arastirilacagini ve orgutsel baglantisi bulunan sahislarin Japonya’ya sokulmayacagini belirtti.

Tokyo’da ikamet eden Kurt kokenli esnaf Hasan Demirci ise, “teror orgutu PKK’nin Japonya’da orgutlenmeye çalismasinin ulkede bulunan ve orgutsel yonu olmayan Kurtler tarafindan da tepkiyle karsilandigini, PKK’nin Japon guvenlik guçlerinin tepkisini kendi uzerlerine çekerek, huzurlarini bozmaya hakki olmadigini, bu nedenle PKK’nin Japonya’da orgutsel faaliyetlerde bulunmasina engel olunmasi yonunde Japon guvenlik birimlerine yardimci olacaklarini” ifade etti.

Japonya’da ikamet eden Kurtlerden yardim adi altinda haraç toplayarak, teror orgutune aktaran 8 orgut uyesinin tutuklanmasi, Japon emniyet birimlerinin PKK’ya asla musamaha etmeyecegini gosteriyor.

Teror orgutunun illegal faaliyetlerini Japonya’ya tasirma yonundeki çabalari, bolgede ikamet eden Kurtler tarafindan buyuk bir tepkiyle karsilanmistir. Japon emniyet birimlerinin PKK mensuplarinin faaliyetleri nedeniyle bolgedeki tum Kurtleri ayni çizgide degerlendirmesi ve ulkeye giris çikislarina sinirlama getirmesi ihtimalinden rahatsizlik duyan Kurtler de PKK mensuplarina karsi tepki gostermeye baslamistir. Bu nedenle teror orgutu PKK’nin illegal faaliyetlerini Japonya’ya tasirma çabalari daha baslangiç asamasinda onlenmistir.


Lire également
Le MİT a capturé İpek Demir

Le MİT a capturé İpek Demir

5 avril 2024

3 terroristes du PKK neutralisés

3 terroristes du PKK neutralisés

12 août 2023

Soutenu par les États-Unis, le PKK/YPG continu de recruter des "enfants soldats"

Soutenu par les États-Unis, le PKK/YPG (...)

20 septembre 2023

Opération du MİT contre Fatma Sakana

Opération du MİT contre Fatma Sakana

16 février 2024