19 Nisan 2024

30 visiteurs en ce moment

100e anniverssaire de la république de Turquie

Türkçe

    Hikmet Fidan'i anarken

    Hikmet Fidan’i anarken


    12 Temmuz 2007

    Yazan: Rojhat Zozan
    Teror orgutu PKK’dan kopan PWD’nin Turkiye calismalarini yurutmekten sorumlu koordinatoru Hikmet Fidan, 6 Temmuz 2005 tarihinde ogle saatlerinde Diyarbakir’in Baglar Semti’nde PKK Cinayet Orgutu’ne mensup iki caninin silahli saldirisi sonucu hayatini kaybetmisti. Hikmet Fidan cinayeti uzerine simdiye kadar cok kereler yazildi, cesitli internet sitelerinde yorumlar yapildi.
    Kurt aydinlarinin yorumlarinin cogu “Omerta” yani “Suskunluk Yasasi”na gore, onlarin prangayi (...)


    yazan: Vedat Ersin
    ABD’de yayinlanan gunluk Christian Science Monitor gazetesinde yer alan bir makalede, Diyarbakir Belediye Baskani Osman Baydemir’in PKK’yi ’Kurtlerin 29’uncu isyani’ olarak nitelendirdigi yazildi. Gazete haberinde ayrica Osman Baydemir’in "2005 yilinin sonundan bu yana kulturel haklarda gozle gorulur bir azalma oldugu” aciklamasina da yer verildi.
    Teror orgutu PKK tarafindan Turkiye’de ve ozellikle de Osman BAYDEMİR’in kulturel haklarindan yoksun oldugunu iddia (...)


    Yazan: Emin ÇÖLAŞAN
    BUGÜN size çok ilginç, son derece çarpıcı, neredeyse tamamı belgelerden oluşan bir gazeteci kitabını daha tanıtmak istiyorum:
    "Bir AKP Belgeseli. Maskesiz Soygun." (Siyah Beyaz Yayınları, siyahbeyazkitap.com)
    Yazan, Cumhuriyet Gazetesi muhabiri, gazeteci kardeşimiz İlhan Taşçı.
    Bu kitabı her Türk vatandaşı okumalı. Ama özellikle önümüzdeki seçimde AKP’ye oy verecekler okumalı ki, kime oy vereceklerini bilsinler!
    İlhan Taşçı dört dörtlük bir araştırma yapmış, (...)


    Nous vous proposons aujourd’hui un article en turc de Hasan TAŞKIN évoquant la présence et les activités d’agitation-propagande des services secrets étrangers en Turquie. Le passage sur les attentats commis contre des intellectuel républicains est tout particulièrement intéressant.
    Yazan : Hasan TAŞKIN Türkiye Cumhuriyeti, uzun yıllar önce yabancı gizli servislerin ilgi alanındaydı.Bu ilginin sebebi öncelikle coğrafyasının getirdiği avantaj, petrol yollarına ve kaynaklarına yakınlığı, (...)


    PKK'dan DTP'li baskana süikast girisimi

    PKK’dan DTP’li baskana süikast girisimi


    6 Temmuz 2007, yazan Helin Demir

    PKK’da işi biten veya örgüt yönetiminin koyduğu katı kurallara harfiyen uymakta eksik kalanlar, bir yandan kendi arkadaşları tarafından canice katledilirken, diğer yandan PKK’yı kabul etmek istemeyen çeşitli siyasi kişilikler de, örgütün saldırılarına maruz kalıyor.
    Şırnak’ın Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun’un makam aracının geçtiği yol üzerinde bombalı paket bulundu. Güvenlik güçlerinin paketi imha etmesi sonucu meydana gelen patlamanın etkisiyle caddede çukur oluşurken, (...)


    Kosova'dan terörle mücadele destegi

    Kosova’dan terörle mücadele destegi


    6 Temmuz 2007, yazan Helin Demir

    Yaşanan insanlık dışı eylemlerle küresel sınırları zorlayan terörizme karşı olan ülkelerin, işbirliğine yönelik somut adımlar atmaya devam etmesi, uluslararası kamuoyunda dikkatle izleniyor. Terörizm, ülkeleri tehdit etmeye devam ederken, mücadele amacıyla alınan önlemler aralıksız sürdürülerek başarılı sonuçlara ulaşıldığı görülüyor.
    Kosova’da Türklerin en yoğun olarak yaşadığı Prizren’de düzenlenen "Ana ülke Türkiye’de teröre hayır" toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne terörle (...)