19 Nisan 2024

50 visiteurs en ce moment

100e anniverssaire de la république de Turquie

Türkçe

    Hint Okyanusu’ndaki bir devlet, Türkiye’dekiyle inanılmaz benzerlik gösteren bölücü terörle savaşı kazanmak üzere. Konumuz: Sri Lanka ve ayrılıkçı Tamil Kaplanları örgütüyle 25 yıllık mücadelesi.
    Sri Lanka’nın 21 milyonluk nüfusunun yüzde 75’ini Singalalar, yüzde 20’sini de Tamiller oluşturuyor. (Türkiye’deki etnik dağılım da aşağı-yukarı aynı.)
    Tamiller uzun süredir dillerinin resmen tanınmamasını gerekçe göstererek kültürel haklarından yoksun bırakıldıklarını iddia ediyorlar. (...)


    DTP’li yöneticiler PKK’yla ilişkilerini resmen kesmedikçe, terörü kınamadıkça, teröristi, “kurtuluş savaşçısı” diye alkışlamaktan vazgeçmedikçe, Abdullah Öcalan’ı “milli şef” olarak sunmayı bırakmadıkça sandıktan çıkamayacaklarını artık anlamak zorundalar. Bugüne değin ortaya sürdükleri kimi savların, birer ikişer yok olduğunu gördükçe, öfkeden ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Hatta her türlü provokasyona başvurarak, dün Meclis’te yaptıkları gibi, resmi dilin, yani Türkçe’nin dışında başka (...)


    Riza Altun infazina gitti

    Riza Altun infazina gitti


    20 Temmuz 2007

    Yazan: Azad Bori
    Fransiz Haber Ajansi AFP, Fransiz polisinin PKK’nin Fransa’daki kadrolarina yonelik Subat ayinda gerceklestirdigi Safak operasyonunda ele gecirilen fakat daha sonra cikarildigi mahkeme tarafindan tutuksuz yargilanmak uzere serbest birakilan PKK mensubu Riza Altun’un Paris’ten kacarak Kuzey İrak’a gittigini yazdi.
    Riza Altun’un Fransa’dan once Avusturya’ya gittigi, burada 04 Temmuz 2007 tarihinde gozaltina alindigi, ancak daha sonra adli gozetim altinda bulundurulmak (...)


    yazan: Vedat Ersin
    DTP’nin 22 Temmuz 2007 tarihinde yapilacak erken genel secimlere katilacak milletvekili adaylari, parti tabanindan bekledikleri destegi gormuyor. DTP tarafindan desteklenecek bagimsiz adaylarin tespiti sirasinda parti tabani ile il/ilce yapilanmalarinin goruslerinin dikkate alinmayarak, orgutun istekleri cercevesinde adaylarin belirlenmesi neticesinde DTP’de baslayan huzursuzluklar ve ayrismalar secim calismalarina da yansiyor.
    Secime bagimsiz adaylarla giren (...)


    Yazan: Oktay Yurtbay
    Dunyanin hangi ulkesinde olursa olsun, terorle mucadelede ortak genel strateji ; halk destegi, siyasi otoriteyi elinde bulunduran hukumet ve terorle/terorist ile mucadeleyi yurutecek guvenlik guclerinin kararlilik icinde olmasi temeline dayanmaktadir.
    Halk destegi ve silahli guc konusunda ortak bir paydada bulusulurken, siyasi otoritelerin terore karsi mucadelede uygulayacagi yontem ve tekniklerde ortak bir yol bulunmasinda zaman zaman sikintilar yasanmaktadir. (...)


    PKK siyasi parti degil, bir terör örgütüdür

    PKK siyasi parti degil, bir terör örgütüdür


    12 Temmuz 2007, yazan Helin Demir

    Siyasi partiler, birer yer altı örgütüne dönüşemeyecek kadar geniş tabanlı, açık ve kolektif sağ duyuya dayanan örgütlerdir. Değişimi ve yapısal dönüşümleri savunan partiler dahil bunu toplumsal uzlaşma ve reformculuk yöntemleriyle yaparlar. Bilirler ki şiddet ve kaba kuvvet demokrasinin değil, diktatoryanın ebesidir. Şu halde siyasi partiler, demokrasinin, özgürlüklerin ve istikrarın dolayısıyla insani bir düzenin güvencesidirler.
    Merkezi Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler (...)